14/7/10

ΟΙ "ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ" ΤΟΥ ΝΑΤΟ


Νέα συναρπαστική έρευνα έρχεται στο φως της δημοσικότητας, η οποία αποκαλύπτει πως η CIA και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ και των ευρωπαϊκών στρατιωτικών Μυστικών Υπηρεσιών, δημιούργησαν ένα δίκτυο λαθραίων αντικομμουνιστικών στρατευμάτων στη Δυτική Ευρώπη, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι "μυστικοί" στρατιώτες είχαν εκπαιδευτεί σε απομακρυσμένα νησιά της Μεσογείου και σε ανορθόδοξα Κέντρα Πολέμου στην Αγγλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες από τους "πρασινο-μπερέδες" και τις Ειδικές Δυνάμεις SAS . Το δίκτυο ήταν οπλισμένο με εκρηκτικές ύλες, πολυβόλα, υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, προηγμένα συστήματα επικοινωνίας, τα οποία έκρυβαν σε υπόγειες αποθήκες και μυστικές κρύπτες στα δάση και ορεινά ταλιβάδια. Σε ορισμένες χώρες ο μυστικός στρατός συνδέεται με δεξιούς τρομοκράτες, οι οποίοι σε ένα μυστικό πόλεμο, διεξάγουν πολιτικούς χειρισμούς, κάνοντας σφαγές, πραξικοπήματα, προκαλούν ταραχές και κάνουν βασανιστήρια, σε βάρος των Κομμουνιστών.
Η κωδική ονομασία «Gladio» («το σπαθί»), του ιταλικού μυστικού στρατού είχε εκτεθεί το 1990 από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Giulio Andreotti, στην ιταλική Γερουσία, οπότε ο Τύπος έκανε λόγο για "Το καλύτερα κρυμμένο και πιο επιζήμιο πολιτικο-στρατιωτικό μυστικό από τον Β' παγκόσμιο Πόλεμο" (Observer, 18. Νοεμβρίου 1990) και παρατήρησε ότι "η ιστορία φαίνεται κατ 'ευθείαν από τις σελίδες ενός πολιτικού θρίλερ" (The Times, 19 Νοεμβρίου 1990).
Από τότε, έχουν αναστείλει τους "στρατούς του ΝΑΤΟ", αλλά αποκαλύφθηκαν στη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, την Ελβετία, την Αυστρία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Υπήρχε διεθνής συντονισμός από το Πεντάγωνο, ενώ το ΝΑΤΟ είχε την τελευταία γνωστή συνάντηση μαζί τους, τον Οκτώβριο του 1990.

ΑΤΥΧΗΜΑ ή ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ;


Μια πιθανή θεωρία για το μυστηριώδες αεροπορικό δυστύχημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο διάσημος κοσμοναύτης, Γιούρι Γκαγκάριν, δίνει σε -περιορισμένη- έκδοση βιβλίου, ο συνάδελφος του Γκαγκάριν, κοσμοναύτης, Αλεξάντερ Κοβάλιοφ, ο οποίος βρισκόταν μαζί του, λίγο πριν την απογείωση του μοιραίο αεροπλάνου.

Ο Γκαγκάριν πέθανε στις 27 Μαρτίου 1968, ενώ ο ο θάνατός του επήλθε κατά τη διάρκεια πτήσης ρουτίνας με μαχητικό αεροπλάνο MiG-15UTI, το οποίο συνετρίβη κοντά στην πόλη Kirzhach, περίπου 100 χιλιόμετρα, έξω από τη Μόσχα.
Ο Κοβάλιοφ στην τελευταία έκθεση που έλαβε, έλεγε πως το αεροπλάνο του Γκαγκάριν πετούσε πάνω από σύννεφο, σε ύψος τεσσάρων χιλιομέτρων.
Ο κοσμοναύτης εξηγεί ότι Γκαγκάριν και ο επικεφαλής της πτήσης, Βλαντιμίρ Σεριόγκιν, βρίσκονταν, υπό πίεση και κάνανε επικίνδυνους ελιγμούς, επειδή ήταν προγραμματισμένο να χρησιμοποιήσει το αεροπλάνο, ένας άλλος πιλότος, μετά πό αυτούς. Για το λόγο αυτό επέλεξε να πραγματοποιήσει "βουτιά", για να κατέβει κάτω από το σύννεφο.
Το αεροπλάνο έμεινε ουσιαστικά ακυβέρνητο για μερικά δευτερόλεπτα και απροσδόκητα, έπεσε σε πυκνά σύννεφα, με αποτέλεσμα να βγει εκτός ελέγχου, αναφέρει ο Κοβάλιοφ.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το αεροπλάνο βγήκε από τα σύννεφα, κατακόρυφα προς το έδαφος, με ταχύτητα, περίπου, 700 χιλιομέτρων την ώρα.
Οι δύο πιλότοι δεν έκαναν καμία προσπάθεια να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο ή να εκπέμψουν σήμα κινδύνου, δείχνοντας πως η πτώση ήταν απροσδόκητη.
"Ήμουν από τους πρώτους, που έμαθαν τα νέα όχι μόνο, επειδή είμασταν καλοί φίλοι, αλλά και επειδή είχα προετοιμαστεί για την πτήση, με τον Γιούρι Γκαγκάριν το πρωί της τραγικής εκείνης ημέρας", λέει ο Kovalyov.
Μετά το ατύχημα, οι Σοβιετικές αρχές δεν έβγαλαν καμία επίσημη ανακοίνωση, ως προς τα αίτια της συντριβής και όλες οι λεπτομέρειες του ατυχήματος μπήκαν στο αρχείο με την ένδειξη "Top Secret". Αυτό, φυσικά, προκάλεσε μια σειρά από θεωρίες για τα αίτια του ατυχήματος, πολλές από τις οποίες είναι εξωπραγματικές.
Το 1986, μια καθυστερημένη ανάκριση ανέφερε ότι μικρότερο αεροπλάνο, που βρέθηκε κοντά σε αυτό του Γκαγκάριν, μπορεί να προκάλεσε τη συντριβή. Άλλοι ισχυρίστηκαν ότι ο τότε ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Λεονίντ Μπρέζνιεφ, είχε ζητήσει το θάνατο του Γκαγκάριν, εξαιτίας του φθόνου για τη δημοτικότητα, που απολάμβανε ο χαρισματικός κοσμοναύτης.
Τη δεκαετία του 1990, Φινλανδοί συνωμοσιολόγοι, ισχυρίστηκαν ότι ο Γκαγκάριν ποτέ δεν πέταξε στο διάστημα και όλο αυτό ήταν μια πολυσύνθετη σοβιετική άσκηση προπαγάνδας. Ο Γκαγκάριν, λοιπόν, δολοφονήθηκε, όπως είπαν, για να προστατεύσει το μυστικό