29/5/11

Φωνη λαου.

Ως συντακτες, υποτιθεται οτι πρεπει να γραφουμε συχνα - πυκνα καποιο editorial σχολιαζοντας ειτε τα διαφορα που συμβαινουν στον κοσμο του παραφυσικου (μιας και αυτη ειναι η θεματολογια του blog μας) ειτε ενημερωνοντας σας για τις διαφορες εξελιξεις του Anekcigita. Με αφορμη ομως αυτα τα οποια λαμβανουν χωρα το τελευταιο 5ημερο στο κεντρο της Αθηνας αλλα και τις Ισπανιας, της Γαλιας και της Ιταλιας, δεν θα μπορουσαμε να παραθεσουμε καλυτερο editorial απο το ακολουθο.



Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν χθες στην Πλατεία Συντάγματος, στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα, όμοιες μ’ αυτές των Ισπανών στην Πλατεία του Ήλιου. Τις κινητοποιήσεις οργάνωσε μία ομάδα που εμφανίστηκε στο facebook πρόσφατα, με τον τίτλο «Οι Αγανακτισμένοι πολίτες».
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Συντάγματος και στη Βασιλίσσης Αμαλίας, με τους διοργανωτές να δηλώνουν την πρόθεσή τους να εξελιχθούν τα πράγματα ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας, ανέφεραν χαρακτηριστικά. Στο κίνημα «Αγανακτισμένοι πολίτες» συμμετέχουν περισσότεροι από 25.000 πολίτες που αντιδρούν στη συνεχή κυβερνητική πολιτική λιτότητας και επώδυνων μέτρων.
Στα αξιοσημείωτα της μεγαλειώδους διαδήλωσης είναι ότι κανείς από όσους βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου δεν είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Κάποιοι διαδηλωτές, μάλιστα, έστειλαν μήνυμα και στους «συναδέλφους Ισπανούς» με ένα πανό που έγραφε: «Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγετε».
Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών κατέφθασαν στο Μετρό του Συντάγματος και ενσωματώθηκαν στο μεγάλο τεράστιο πλήθος, που διαδήλωνε ειρηνικά. Οι διαδηλωτές, κοιτώντας τη Βουλή, φώναζαν «κλέφτες», απευθυνόμενοι στους πολιτικούς, ενώ φώναζαν και διάφορα άλλα συνθήματα κατά της κρίσης
Ίδιες εκδηλώσεις οργής βρίσκονταν, την ίδια ώρα, σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο, και στην Πάτρα. 




Το μυστικό βρισκόταν και πάλι στο facebook. Νέοι, κυρίως, οργανώθηκαν και κατέβηκαν στο δρόμο χωρίς τη βοήθεια κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Πάντως, σ’ αυτήν τη μαζική συμμετοχή έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι το φιλότιμο του Έλληνα φαίνεται να πληγώθηκε όταν είδε χιλιάδες Ισπανούς διαδηλωτές, χωρίς κομματικές σημαίες, να δηλώνουν απλά «αγανακτισμένοι» και να φωνάζουν εν χορώ το σύνθημα για τη συμπεριφορά των Ελλήνων. Οι Ισπανοί κατέβηκαν με αφορμή τις εκλογές, για να διαδηλώσουν ότι δεν θα ανεχθούν τα μέτρα που «θα» πάρει η ισπανική κυβέρνηση και χλεύασαν με τον τρόπο τους τους Έλληνες που δεν αγανακτούν έμπρακτα για τα μέτρα που ήδη έχει πάρει η δική τους κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο και είναι έτοιμη να πάρει κι άλλα, ακόμη πιο σκληρά.


Αξιζει δε να αναφερθει οτι την Κυριακη 28 Μαιου, χθες δηλαδη, εδωσαν το παρον περισσοτεροι απο 100.000 ελληνες πολιτες, μονο στο Συνταγμα. Φυσικα το γεγονος δεν αναφερθηκε απο κανενα καναλι αλλα ουτε και απο καποιο Μ.Μ.Ε (Μεσα Μαζικης Εξαπατησης). Τυχαιο;



Δωσε κι εσυ το παρον δυναμικα στην εξεγερση, στην ειρηνικη αλλα αγανακτισμενη φωνη των συμπολιτων μας. Ελπιζουμε να σε δουμε εκει. Σε αφορα κι εσενα!

Ραντεβου στο Συνταγμα.


Scriptor.
Anekcigita.